Cautare

3094 de rezultate pentru "parohia ortodoxa copsa mica" (7.47 secunde)
Astazi, toata suflarea ortodoxa romaneasca are praznic mare. In toate bisericile si manastirile din tara se oficiaza slujbe de pomenire pentru cei mai cunoscuti apostoli ai Lui Hristos:
A fost un bun prilej pentru reprezentantii „elitei“ sa atace iar la baioneta Biserica Ortodoxa. S-a ajuns pana la contestarea si infierarea Sfantului Maslu si a slujbelor Sfantului Vasile cel Mare.
Tot o veste care a tulburat crestinatatea ortodoxa romaneasca este faptul ca Manastirea de la Maglavit are restante mari la plata consumului de energie electrica, energie care, spun sfintiile lor, a fost consumata de niste clocitoare electrice particulare, ale caror stapani au uitat sa plateasca.
Unul a sapat in memoria ancestrala in cautarea datinilor uitate, scotandu-le la lumina si daruindu-ni-le cu toata dragostea, celalalt a facut din „Scoala de popi de la Sibiu“ o adevarata vatra de spiritualitate ortodoxa.
Schitul Schimbarea La Fata si viitoarea manastire de la poalele Panaghiei pot deveni, asemenea complexului monastic de la Meteora, din Grecia un reper important in spiritualitatea ortodoxa romaneasca.
De fapt, ieri s-au infruntat cele doua curente din Biserica Ortodoxa Romana: curentul ecumenic modernizant, cu tendinte clar proeuropene si globalizatoare reprezentat de PS Laurentiu a€“ si cel conservator panortodox a€“ reprezentat de çPS Andrei.
Fara a avea mare stiinta de carte, a reusit sa lase in urma sa zeci de volume de invatatura crestin-ortodoxa.
Patriarhia Romana a criticat intr-un comunicat de presa menifestarile partidului AUR. Desi nu mentioneaza numele partidului, BOR sustine ca se dezice "de orice apologie iresponsabila facuta exponentilor unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent."
Cred ca este de interes sa cunoastem cate ceva si despre situatia din Grecia, tara recunoscuta prin fundamentalismul practicat de Biserica Ortodoxa Greaca si prin sustinerea puternica de care se bucura Biserica din partea populatiei, deci o tara unde ar fi de asteptat ca valorile crestin-ortodoxe sa fi fost bine promovate in randul tinerilor.
Invocarea trecutului glorios plecand de la Mitropolitul Andrei ßaguna si unitatea ortodoxa ardeleana au fost alte "argumente zdrobitoare" cu care falanga teologica sibiana a incitat pastorii si credinciosii, aducandu-i cu preoti si prapuri in Dealul Patriarhiei.
aceea de a da liber aberatiei care poarta numele de "Ordonanta Gojdu", punandu-si in cap toata Biserica Ortodoxa din Ardeal.
Luat sub aripa Patriarhului Iustinian in 1965, este trimis de Patriarhia Romana in America, la Arhiepiscopia Misionara Ortodoxa din Statele Unite si Canada, unde ramane pana in 1976.
Daca vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a fost facuta in scopul apropierii celor doua Biserici surori, cea Catolica si cea Ortodoxa, si s-a bucurat de niste preparative mai mult decat elaborate, ce au durat aproape sapte ani, aceasta vizita in fuga calului are doar scopul de a da un gir miscarii ecumenice mondiale, ce are ca promotori ferventi bisericile protestante si neoprotestante.
Sunt multi cei care au deplans in nenumarate randuri faptul ca Biserica Ortodoxa nu este vizibila in tot ceea ce face, dand impresia ca se complace intr-un soi de indiferenta.
Dupa ce au ascultat slujba Invierii intr-o biserica improvizata la parterul unui bloc (spatiu inchiriat prin stradania preotului roman si a enoriasilor sai cu mai multa ori mai putina dare de mana, dar fara nici un sprijin de la Biserica Ortodoxa Romana, oare de ce?), romano-spaniolii s-au veselit la iarba iberica, langa drob, stufat, sarmalute in foi de vita si mamaliga, de i-au facut pe musafirii spanioli sa-si lase ifosele deoparte si sa se jure ca anul viitor vor petrece Pastele in Romania.
Biserica Ortodoxa Romana are parte in ultima vreme de provocari si de incercari dificile.
Biserica Ortodoxa, ca si cea Catolica, va avea intelepciunea sa lase pe seama altora controversele legate de acest subiect, pentru ca asemenea aberatii nu pot schimba mentalitatea si modul de gandire si traire crestina.
Daca liberalismul inseamna sa scuipi pe Biserica ortodoxa, daca liberalismul nu respecta credinta fiecaruia si mai ales interesele comunitatii religioase, inseamna ca liberalismul romanesc este mai de temut decat ateismul si ura fata de crestinism a demolatorilor de biserici care faceau in Rusia bolsevica grajduri in lacasele de cult.
Aflam ca Biserica Ortodoxa l-a excomunicat in 1901 si ca pentru Tolstoi sistemul democratic britanic era cel mai mare pericol care ameninta omenirea.
Plecarea la cele vesnice a Papei Ioan Paul al doilea si instalarea in scaunul pontifical a Papei Benedict al II-lea se pare ca au trimis la congelator relatiile Vaticanului cu Biserica Ortodoxa Romana.
google-analytics.com